• Veel kinderen, maar ook ouders en opa’s en oma’s keken er reikhalzend naar uit: de eerste ruilactie van de voetbalplaatjes. Op zaterdag 11 mei was het zover: de kantine was tussen 11 en 13 uur grotendeels ontruimd om plaats te maken voor de massaal toegestroomde fanatieke voetbalplaatjesspaarders.

    Al ruim voor 11 uur stond er een rij met trappelende kinderen te wachten, die hun enthousiasme nauwelijks konden beteugelen. Een enkeling piepte zelfs tussen de versperring door om alvast stiekem een kijkje te nemen bij de tafels waar honderden voetbalplaatjes lagen uitgestald. De Commissie Voetbalplaatjes was van tevoren al flink druk geweest met het sorteren en verdelen ervan.

    Om stipt 11 uur was het dan zover, en konden kinderen en (groot)ouders hun hart ophalen. Een aantal Rohda Raalte-vrijwilligers leidde het ruilen in goede banen. Er moest eerst een dubbel plaatje worden ingeleverd, voordat een ander plaatje gepakt mocht worden. Het was al snel een gezellige hectiek alom en overal hoorde je kreten als: ‘Zie jij 250 ergens liggen?’ ‘Ik heb m’n team bijna compleet!’ ‘Hoeveel moet je er nog?’

    Voor wie trek had gekregen van het ‘harde werken’, waren gratis snacks en ranja te verkrijgen, kosteloos beschikbaar gesteld door Jumbo Raalte. De Beco had het er maar druk mee, we bedanken ze hierbij dan ook enorm voor hun inzet!

    De Rohda Raalte-vrijwilligers hadden na twee uur plaatjes sorteren, uitdelen en innemen het zweet blank voor het voorhoofd staan. En ook onder de kinderen was menig verhit snuitje te bespeuren. Omdat de meest gewilde voetbalplaatjes inmiddels op waren, werd dan ook besloten om 13 uur de actie te stoppen. Elders in de kantine waren nog groepjes fanatiekelingen onderling aan het ruilen, zij gingen onvermoeibaar door. Prachtig om te zien, dat er zoveel vraag is naar de papieren plakversie van onze Rohda Raalte-spelers!

    Voor wie z’n boek nog niet vol heeft: niet getreurd, op zaterdag 15 juni (tijdens de Korbeld Rohdadag), wordt de tweede ruilactie gehouden. Houd de website en socials in de gaten voor meer info!