• De mannen van Knippenborg vierden zaterdag 15 juni op Sportpark DVS’33 Ermelo de historische promotie naar de derde divisie. Voor GVV Unitas uit Gorinchem betekende dit degradatie naar de vierde divisie.

  De wedstrijd
  In de eerste helft waren de Zuid-Hollanders technisch beter. Ze misten echter enkele uitgelezen kansen en lieten het na de rust volledig afweten tegen een steeds beter op dreef komend Rohda Raalte. Na de openingstreffer van Shaquile Woudstra kregen de mannen een enorme boost en wisten ze de wedstrijd snel te beslissen. Martijn van de Werken respectievelijk Casper van der Veen scoorden binnen zes minuten na de eerste goal de 2-0 en 3-0. En vlak voor het einde deed Wesley Hansler een laatste duit in het zakje door de 4-0 te maken. Daarmee bereikt Rohda Raalte voor het eerst in het clubbestaan de derde divisie! Een geweldige prestatie van selectie en staf, om in een paar jaar tijd van de 1e klasse naar de derde divisie door te stomen!

  Dubbel feest
  Op het sportpark in Ermelo, waar de ontvangst door DVS’33 overigens heel warm was, heerste na afloop uitzinnige vreugde. De confetti en champagne vlogen door de lucht, het publiek stormde het veld op en er werden talloze knuffels en high-fiven uitgewisseld. Na een klein uurtje feesten werd de terugtocht naar Raalte aanvaard. Wel werd er nog een korte tussenstop gemaakt bij Café Restaurant Spikker in Lettele, waar een overheerlijk buffet ervoor zorgde dat niemand ’s avonds met een lege maag aan het bier zou gaan. Vervolgens werd de reis onder leiding van vaste buschauffeuse Diny weer vervolgd richting Sportpark Tijenraan, waar de bezoekers van de Korbeld Rohdadag stonden te wachten tot ze de mannen konden toejuichen. Een deel van hen had ’s middags de wedstrijd al via de livestream gevolgd en de winst had de toch al aanwezige feestvreugde nog eens flink verhoogd. Op de rotonde werd de bus al binnengehaald door met rood-gele vlaggen zwaaiende Rohda-jeugd. Eenmaal op het park aangekomen, waar de Korbeld Rohdadag nog volop gaande was, volgden vele felicitaties, een huldiging met bloemen op het podium en het gezamenlijk met de veteranen zingen van het alom bekende ‘Rohda-lied’.

  Afterparty
  Spelers, staf en een aantal trouwe supporters hebben na afloop van de Korbeld Rohdadag nog even verder gefeest bij stamkroeg ‘De Gouv’, en naar verluidt is het nog lang onrustig geweest in het dorp…..

 • Foto's: Lamberth Fotografie