• Dinsdag 7 mei hebben wij als Rohda Raalte O23 de Hanze Cup in ontvangst mogen nemen. Roy Beumer van de organisatie (Stichting Deventer Voetbal) kwam speciaal naar ons sportpark om deze uit te reiken. De cup was de beloning voor het winnen van een doordeweeks toernooi, dat we in het afgelopen half jaar hebben gespeeld met in totaal 14 andere clubs uit de regio.

    Zowel Helios O23, SV Schalkhaar O23 als wij waren tot het laatste moment in de race voor de titel. In de laatste wedstrijd van het toernooi won Schalkaar van Helios, waardoor wij die dag zonder te spelen kampioen werden.

    De Hanze Cup is de laatste prijs die O23 wint met Bennie Bloo, Jan Tepperik, Jurgen Hazelhekke en Richard Sollie aan onze zijde. Wij willen als spelersgroep deze mannen ontzettend bedanken voor hun jarenlange inzet voor Rohda Raalte. Bennie was een lange periode betrokken bij A1 en dit jaar dus bij O23 als leider en teammanager. Jan Tepperik was meerdere jaren de fysiotherapeut van A1 en iedereen kon altijd bij hem terecht. Jurgen Hazelhekke heeft dit jaar naast Bennie veel randzaken geregeld. En tot slot hebben we veel geleerd van onze trainer Richard Sollie.

    We hebben nog drie wedstrijden te gaan dit seizoen en staan momenteel tweede achter DETO uit Vriezenveen. Als we onze vorm weten te behouden, gaan we promoveren! En dan komt O23 volgend jaar in de 3e divisie uit met een nieuwe staf, inclusief Wesley Essink  – die huidig seizoen assistent-trainer is.

    Jens Spikker

    Foto’s: Lamberth Fotografie